Výprava s rodiči do ZOO Praha 18.5.2024

Orangutan

Máme sobotu 18. května před 8 hodinou ranní. Je před námi další výprava, tentokrát však v trochu netradičním pojetí. Na tuto výpravu totiž nepojedeme sami, ale „balíme“ si s sebou také rodiče.

Předpověď počasí nemá moc dobrou prognózu a ještě před srazem nám poměrně hodně pršelo, ale to aspoň část z nás neodrazuje. Jedeme autobusem do Prahy, poté se někteří z rodičů musí trochu odhodlat, aby zvládli skalátory do metra, a následně ještě autobusem, který nás přiváží až k ZOO.

Před vstupem do ZOO si ještě kupujeme lístky a po příchodu víme, že máme počkat ještě na Liškovi, kteří avizovali svůj příjezd až na místo. Poté se již můžeme vydat na prohlídku.

Procházíme postupně kolem výběhů, např. lední medvědy ale můžeme zkoumat jen z dálky. Jsou tu noví, a tak je nemůžeme příliš rušit. Kromě hledání zvířat ale máme vyhlášenou také soutěž v podobě kvízu, který plníme ve dvojicích vždy ve složení dítě+rodič. Všechny otázky se týkají zvířat, ale u některých musíme nejprve zjistit, na co máme odpovídat. Ona morseovka i některé další šifry vyžadují přeci jen trochu pozornosti.

Prostor ZOO jsme prošli téměř celý, úkoly jsme z většiny řádně splnili a také jsme stihli oběd. Nyní je před námi již jen diskuse o tom, kterým zvířetem bychom chtěli případně být. A také můžeme získat odměnu v podobě dalších pokémonů.

Uteklo to jako voda a nyní se již musíme přesunout opět na zastávku, nakoupit lístky a poté vyrážíme kombinací autobus – metro – autobus zpět do Příbrami. Výprava se nám zdařila (a to nakonec včetně počasí) a měli bychom zvážit, kam pozveme rodiče příště 😊

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Kronika
Fotky
Pro veřejnost